Velkommen til Bygdøy seniorsenter

KAFETERIA

”MORGENSTUND HAR GULL I MUNN”

Vi åpner kafeteriaen kl. 09.00 og serverer deilig kaffe sammen med ferske croissanter og rundstykker fra United Bakeries.

 

FROKOST MED EGG OG BACON.

Hver fredag mellom kl 10.30. – 11.00 serveres det egg og bacon. Praten går livlig og mange temaer står på dagsorden. Her er ingenting planlagt, det er bare å komme.

 

CATERING

Vi kan lage flotte nysmurte snitter på bestilling. Snittene består av fersk brød med reker og majones, røkelaks og eggerøre, roastbiff med remulade, karbonade eller ost med garnityr. Ønsker du å servere våre flotte velsmakende snitter kan du bestille hos oss to til tre dager på forhånd.

 

TORSDAGSMIDDAGEN

Hver torsdag serverer vi en to retters middag. Maten lages av Tulin og hun legger vekt på at den skal være sunn og god. Frivillige fra Bygdøy seniorsenters Røde Kors gruppe hjelper til med serveringen. Middagen er populær så vi må ha påmelding dagen før innen kl. 12.00.

 

VÅRE AKTIVITER

KUNST OG KULTURPROGRAM FREDAGER kl.12.30

 

August

17. 08 Velkommen til ny sesong. Daglig leder informerer om høstens program og inviterer på en liten sommerdrikk

24.08 Foredrag: «Byens originaler» v/Even Saugstad

31.08 Foredrag: « Den italienske mafia», gjennom bilder,videosnutter og fortelling blir vi tatt med på en reise i Italia v/ Per Kristian Aale

 

September

07.09 Informasjon om velferdsteknologi v/Helseetaten Oslo kommune

14.09 Foredrag: «Fremtidens eldreomsorg og hvordan vi kan la eldre få leve aktive liv» v/Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl. Hun vil gjerne høre erfaringer og ideer gjennom samtale og dialog

21.09 Arrangement i forbindelse med Nasjonalforeningens Demensuke

28.09 Foredrag: «En liten fortelling om Wildenvey» v/Ole Hammerborg

 

Oktober

05.10 Fredagsfilmen

12.10 Foredrag: «Nasjonalmuseet og byen» v/arkitekthistoriker Ulf Grønvold

19.10 Høstkonsert: «I Østerled» med Germaine Bouts-Hexeberg på fløyte og Morten Fagerli på piano

26.10 Fredagsfilmen

 

November

02.11. Show med Kjell Elvis i regi av den kulturelle spaserstokken, Oslo kommune kulturetaten

09.11 Foredrag: «Nytt Vikingtidsmuseum» v/Göran Joryd, prosjektleder fra utstillings- og publikumsseksjonen og Anette Maartmann- Moe, avdelingsleder Forretningsdrift Kulturhistorisk Museum/UiO

16.11 Fredagsfilmen

23.11 Foredrag: «Arne Næss sn., liv og tanker» v/Petter Mejlænder

29.- 30.11 Julemarked i god tradisjon

 

Desember

07.12 Foredrag: «Jul i gamle dager» En musikalsk fortelling om julen slik den var v/Per Olav Asplund

14.12 Fredagsfilmen

 

TURER

TUR TIL STAVERN - BYEN MED SJEL OG ATMOSFÆRE Vi får en guidet tur rundt i byen. Vi besøker Fredriksvern kirke og Minnehallen. Vi får en lett lunsj på Bøkekroa og middag på Hotell Wassilioff. Pris: egenandel på kr. 600.– resten sponses av ekstramidler fra Oslo kommune. Dato: onsdag 29. august. Påmelding og mere informasjon på kontoret.

 

TUR TIL FINNERUD I SØRKEDALEN Det er en glede for oss at Oslo Røde Kors Vestre inviterer til koselig høsttur til Finnerud aktivitetssenter i Sørkedalen.Påmelding på kontoret. Dato: tirsdag 18. september.

 

TUR FOR DE FRIVILLIGE SOM TAKK FOR INNSATSEN

Vi inviterer de frivillige på tur til Skimuseet i Holmenkollen med omvisning og lunsj på Frognerseteren tirsdag 9. oktober. Frivillig innsats er den største aktiviteten vi har. Vil du være frivillig hos oss så ta kontakt.

 

TUR TIL MUNCHMUSEET

MELLOM KLOKKEN OG SENGEN. Et konsentrert blikk på Edvard Munch som maler. Utstillingen viser mange av Munchs mesterverk. Vi besøker utstillingen onsdag 22. august. MÅNEOPPGANG - MARLENE DUMAS & EDVARD MUNCH. Du trenger ingen forkunnskaper eller kjennskap til Dumas’ kunstnerskap for å la deg forføre. Den nederlandske kunstneren er kjent for sine visuelt sterke malerier. Vi besøker utstillingen tirsdag 2. oktober.

 

BESØK HOS BLOMQVIST KUNSTHANDEL

I høst besøker vi utstillingene i Tordenskioldsgate i forbindelse med høstens auksjoner. Den første er «Samtid og Moderne». Vi får omvisning på utstilling torsdag 11. oktober og planlegger å være med på auksjonen tirsdag 16. oktober. Følg med for flere datoer utover høsten.

 

OMVISNING PÅ NATIONALTHEATERET

Bli med på omvisning og opplev teateret fra nye perspektiver som publikum sjelden får se. Erfarne omvisere tar oss med gjennom teaterets mange korridorer, bak scenene og innom teaterverkstedene. Tirsdag 30. oktober har vi bestilt omvisning.

 

 

 

 

 

TRENINGSTILBUD PÅ SENIORSENTERET

 

Vi er glade for å kunne tilby forskjellige treningstilbud til deg som er Bruker av seniorsenteret. Her er det mulighet for å være med på alt fra dans, tennis, pilates, balansetrening, badminton, kondisjonstrening og styrke, gå en tur i Kongeskogen eller inne i Bygdøhushallen. Flere av treningstilbudene støttes av ekstramidler fra Byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester og 60pluss Oslo Idrettskrets.

 

TRENING I REGI AV HEALTH ANGELS

Mandager kl. 09.15 og 10.30, kan du trene i kjelleren. Det er tilpasset trening for deg over 50 år.

Fredager kl. 09.00 og 10.15 er det Gjermunds PILATES for seniorer.

TENNIS

Vi fortsetter samarbeide med Bygdø Tennisklubb, tennistrener Per Granlund og 60pluss Oslo Idrettskrets, med en seniorgruppe for dem som ønsker å spille tennis.

 

BADMINTON

Vi fortsetter med seniorbadminton på mandager kl. 12.15 i den fine Bygdøhushallen.

 

TINATRIMMEN

Fredager kl.10.30, er det Tinatrimmen med fokus på å forebygge skader og styrke balansen. Vi starter første uken i januar.

 

BALANSETRENING

I regi av bydel Frogner kan vi tilby balansetrening med fysioterapeut mandager kl. 10.00 og torsdager kl. 10.00. Tilbudet er gratis.

 

INN PÅ Gruer du deg til å gå ut på det glatte føret? Vi har fått låne idretts- hallen til Bygdøhus til våre inneturer. Her kan du gå uten å være redd for å falle på isen. Våre frivillige vil være din følgesvenn ved behov. Litt enkel trening med fysioterapeut og det vil være rom for ulike innfall på veien. Bestill transport hvis du trenger det. Våre frivillige sjåfører henter og bringer. Etterpå serverer vi suppe i kafeteriaen. Tilbudet er gratis, også transport.

 

BASIS YOGA FOR SENIORER MED HELENE FJELL.

Vi arbeider med pust og avspenning, tilstedeværelse, styrke og rolige bevegelser. Vi trener også på å komme opp og ned fra gulvet. Mandager kl. 13.30.

 

VINTERDANS OG TURTRIM i regi av 60pluss Oslo Idrettskrets.

15-30 trimmere over 60 år møtes hver tirsdag med unntak av ferie perioder.  Målsettingen er å holde kroppen i form og hygge seg sammen.

I perioden november frem til påske danser vi i dagligstuen på seniorsenteret. I sommerhalvåret til ut oktober møtes vi på Huk busstopp kl.11.30. Alle er velkommen til både turtrim og vinterdansen.

 

HJERNETRIMMEN

BINGO Fin start på uken med noen runder bingo. Kanskje tror du det er lett å spille bingo,da kan du komme og prøve. Vil du ha en skikkelig utfordring kan du spille med flere bingobrett på en gang. Vi kan garantere at det blir hjernetrim.

 

DATAVEILEDNING

I høst vil vi tilby «En til En» undervisning i bruk av nettbrett/Ipad og smarttelefon. Vi vil gi undervisning i bruk av «apper», sende og motta meldinger med bilder og ha bildesamtaler på nettet, samt bruk av Altinn, Digitalpostkasse og NAV.

Hver tirsdag fra kl.10.00 vil datakyndige være tilstede og gi «En til En» opplæring i det DU måtte ønske å lære. Det er påmelding. Første kursdag er tirsdag 4. september. PS. Kunne du tenke deg å være frivillig datainstruktør? Ta kontakt med oss.

 

MAH—YONG er et firepersonspill med kinesisk opprinnelse. Det spilles med vakre dekorerte brikker. Spillet er morsomt og fin hjernetrim. Opplæring blir gitt.

 

HOBBYGRUPPEN

Er klare for oppstart. En veldig hyggelig gjeng ønsker flere velkommen. Vi starter onsdag 15. august kl. 10.00 med et planleggingsmøte

 

FREDAGSFILMEN

Fredag ettermiddag kl.12.30 en gang i måneden viser vi film og tar et glass vin med litt snacks etterpå. Kom gjerne med forslag til film.

 

DEN GODE SAMTALEN

AFTERNOON TEA Come and join Sara for a cup of tea and an easy going English chat group. You are welcome to listen and, if you want to, join into our lively and interesting conversations.

 

FORMIDDAGSKAFFE MED SOGNEPRESTEN

En tirsdag i måneden kan du ta en kaffe sammen med sognepresten Rut Ugland.Vi deler tanker om livet og troen sammen.

 

JULEN PÅ SENIORSENTERT

JULEMARKED

Med salg av kaker, marmelade og mye annet. Velkommen til koselig julehandel torsdag 29. november og fredag 30. november.

 

JULEMIDDAG

Vi har den glede å arrangere vår tradisjonelle julemiddag torsdag 13. desember kl.15.00. Vi serverer juletallerken med tilbehør. Desserten har vi ikke bestemt enda, men det blir noe hjemmelaget og godt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved

TRENING ER HELSE

Vi har den glede å tilby forskjellige treningstilbud til deg som er bruker av seniorsenteret.

Mandager kl.09.30, kan du trene i kjelleren hos Health Angels på Bygdøhus. Det er tilpasset trening for deg over 50 år.

Fredager kl. 10.15, Gjermunds PILATES for seniorer i regi av Health Angels.

Fredager kl.10.30, er det Tine – Tina trimmen med fokus på å forebygge skader og styrke balansen.

 

LINEDANCE

Enkle dansetrinn til fengende musikk. Vår Bente er instruktør. Hver mandag kl. 12.15.

 

INN PÅ TUR Gruer du deg til å gå ut på det glatte føret? Vi har fått låne idrettshallen til Bygdøhus til våre inneturer. Her kan du gå uten å være redd for å falle på isen. Våre frivillige vil være din følgesvenn etter behov. Litt enkel trening med fysioterapeut og det vil være rom for ulike innfall på veien. Etterpå kan det smake med litt mat i kafeteriaen. Bestill skyss ved behov. Våre frivillige sjåfører henter og bringer gratis på Bygdøy.

Vi starter onsdag 8. januarkl..30 12 og fortsetter til påske