KAFETERIA

”MORGENSTUND HAR GULL I MUNN”

Vi åpner kafeteriaen kl. 09.00 og serverer deilig kaffe sammen med ferske croissanter og rundstykker fra United Bakeries.


FROKOST MED EGG OG BACON.

Hver fredag mellom kl 10.30. – 11.00 serveres det egg og bacon. Praten går livlig og mange temaer står på dagsorden. Her er ingenting planlagt, det er bare å komme.   


CATERING 

Vi kan lage flotte nysmurte snitter på bestilling. Snittene består av fersk brød med reker og majones, røkelaks og eggerøre, roastbiff med remulade, karbonade eller ost med garnityr. Ønsker du å servere våre flotte velsmakende snitter kan du bestille hos oss to til tre dager på forhånd.   


TORSDAGSMIDDAGEN

Hver torsdag serverer vi en to retters middag. Maten lages av Tulin og hun legger vekt på at den skal være sunn og god. Frivillige fra Bygdøy seniorsenters Røde Kors gruppe hjelper til med serveringen. Middagen er populær så vi må ha påmelding dagen før innen kl. 12.00.


VÅRE AKTIVITER


KUNST OG KULTURPROGRAM FREDAGER kl.12.30


JANUAR

04.01    ÅPENT HUS. Velkommen til et nytt år på Bygdøy seniorsenter. Vi serverer noe godt i glass med stett og håper du er nysgjerrig på hva som skal skje på seniorsenteret i vinter og til våren                             

11.01    Foredrag: «1968—året da kjærligheten blomstret og verden    sto i brann» v/Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen   

18.01    Foredrag: «Rolf Stenersen, finansmann, kunstsamler, forfatter–  og idrettsutøver» v/ Øyvind Straume                                   

25.01    Fredagsfilm 


FEBRUAR

01.02    Foredrag: «Hva nå? Inntrykk fra en reise gjennom Brexit-land».

             v/journalist Annette Groth

08.02    Foredrag: «Hva du bør vite før du blir eldre» v/biolog og     forfatter Bjørn Grinde

15.02    Foredrag: «Mystikk og overtro», for 150 år siden kunne du treffe både huldrer og nisser i Oslomarka …  v/ Even Saugstad

22.02    Foredrag: «Penger eller livet». «Når pengene snakker, er      sannheten stum» russisk ordtak, v/Øyvind Jahr


MARS

01.03    Ski-VM 2019  i Seefeld. Vi viser herrenes 4x10 km stafett på storskjerm, lager god stemning og heier på de norske guttene.

08.03    Foredrag: «På høye hæler i Amerika» v/førstekonservator på  Folkemuseet Siv Ringdal

15.03    Foredrag: «Filosofen Arne Næss: hans inspirasjonskilder          og aktualitet.« v/journalist og forfatter Petter Mejlænder.

22.03    Foredrag. «USA under Donald Trump— en annerledes president» v/professor i nordamerikanskestudier og forfatter Ole O. Moen.   

29.03 Foredrag:  «En god latter forlenger livet« v/Lasse Espelid


APRIL 

05.04   Foredrag: Tre bryllup i India - Sarier, turbaner og en elefant v/ Kristin Aamlid

12.04   Påskelunsj VI ØNSKER GOD PÅSKE

26.04.  «For ung til å være for gammel»  en forestilling til glede og ettertanke med forfatter og skuespiller Marit Hjorthol.


MAI

10.05    Bygdøy Helselag markerer Nasjonalforenings hjerteuke med     informasjonsstand og servering av frukt og grønt. 

24.05    Foredraget: Daglig leder på seniorsentert forteller og viser bilder fra Blomstercruise fra Amsterdam.  

31.05    Kafeteriaen er åpen. Vi starter med Cowboyfrokost og inviterer på kaffe og Napolionskake .

   

JUNI

07.06    Fredagsfilm. VI ØNSKER GOD PINSE

14.06    «Min älskling du är som en ros». Konsert med Bengt-Ole        Nordström   

21.06    St. Hansfeiring med servering av rømmegrøt. Vi synger           kjente sommersanger med den stemmen vi har.

28.06    Sommerfest med reker, hvitvin og gla’ jazz.


TURER 

TUR TIL HADELAND

Vi besøker Presteenkesetet Sjo, en kulturhistorisk perle på Granavollen hvor Elin og Ragnar åpner hjemmet sitt for omvisning. Et besøk på Sjo er en reise gjennom norsk historie og arkitektur de siste 200 år. Her får vi hører den spennende historien om huset og stedet. Vi besøker også Tingelstad gamle kirke. Sen lunsj spiser vi på Lokstallen Røykenvik. Turen sponses av Oslo Røde Kors Vestre. Avreisedato: tirsdag 7. mai. 


TUR TIL STRØMSTAD OG KOSTER

Turen går mot Strømstad. Vi går ombord i Kosterbåten og ankommer Långegärde Brygge hvor vi får en omvisning i Hembygdsmuseet.  Deretter tar Kostertoget oss en runde rundt øya. Vi får en god lunsj på en av restaurantene. Hva med en liten rusletur i maritime omgivelser etter maten, før Kosterbåten henter oss. Turen tilbake er en fin tur mellom holmer og skjær til Strømstad hvor vi kjører rett til Nordby for  1 times shopping før vi setter kursen hjemover. Turen sponses av Oslo Røde Kors Vestre. Avreisedato: onsdag 5. juni. 


KONTIKI KAMMERMUSIKKFESTIVAL 

I år har vi bestemt oss for å samle en gruppe musikkinteresserte og gå på konsert. Det er med stor glede kammermusikkfestivalen kan meddele at Arve Tellefsen kommer tilbake.  Etter fjorårets store suksess gleder vi oss til å se to av Norges beste fiolinister, Arve Tellefsen og David Coucheron, sammen på scenen igjen. Konsertåpningen er søndag 16. juni og vi har reservert fine billetter. Ta kontakt med oss for påmelding. 


TUR TIL FLOR OG FJÆRE OG SØR-VESTLANDET

Bli med oss på en opplevelsesrik reise langs den historiske Nordsjøveien med spor fra vikingtiden. Veien går gjennom vakkert kystlandskap og er kjent som en av de vakreste  kyststrekningene i Norge. Det er en unik reise mellom himmel og hav og inntrykkene blir mange. Høydepunktet på reisen er besøk på Flor og Fjære utenfor Stavanger. Her får vi oppleve en imponerende tropisk hage og en bugnende flora som får oss til å føle at vi er i Edens hage.

Avreise 6. august - 10. august. Kontakt oss for mere informasjon.   

Velkommen til Bygdøy seniorsenter

 

TRENINGSTILBUD PÅ SENIORSENTERET

 

Vi er glade for å kunne tilby forskjellige treningstilbud til deg som er Bruker av seniorsenteret. Her er det mulighet for å være med på alt fra dans, tennis, pilates, balansetrening, badminton, kondisjonstrening og styrke, gå en tur i Kongeskogen eller inne i Bygdøhushallen. Flere av treningstilbudene støttes av ekstramidler fra Byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester og 60pluss Oslo Idrettskrets.

 

TRENING I REGI AV HEALTH ANGELS

Mandager: Helenes seniortrening kl. 09.15 og kl. 10.30

Tirsdager: Junes styreketrening for menn 60+ kl. 11.30     Tirsdager: Helenes senior yoga kl. 14.00   

Torsdager: Junes styrketrening for menn 60+ kl. 10.45  

Fredager: Gjermunds senior pilates kl. 09.00 og kl. 10.15.

 

 

TENNIS

Vi fortsetter samarbeide med Bygdø Tennisklubb, tennistrener Per Granlund og 60pluss Oslo Idrettskrets, med en seniorgruppe for dem som ønsker å spille tennis.

 

BADMINTON

Vi fortsetter med seniorbadminton på mandager             kl. 10.00 i den fine Bygdøhushallen. 

 

TINATRIMMEN

Fredager kl.10.30, er det Tinatrimmen med fokus på å forebygge skader og styrke balansen. Vi starter første uken i januar.

 

BALANSETRENING

I regi av bydel Frogner kan vi tilby balansetrening med fysioterapeut mandager kl. 10.00 og torsdager kl. 10.00. Tilbudet er gratis.

 

INN PÅ                                                                  Gruer du deg til å gå ut på det glatte føret? Vi har fått låne idretts- hallen til Bygdøhus til våre inneturer. Her kan du gå uten å være redd for å falle på isen. Våre frivillige vil være din følgesvenn ved behov. Litt enkel trening med fysioterapeut og det vil være rom for ulike innfall på veien. Bestill transport hvis du trenger det. Våre frivillige sjåfører henter og bringer. Etterpå serverer vi suppe i kafeteriaen. Tilbudet er gratis, også transport.

 

BASIS YOGA FOR SENIORER MED HELENE FJELL.

Vi arbeider med pust og avspenning, tilstedeværelse, styrke og rolige bevegelser. Vi trener også på å komme opp og ned fra gulvet. Mandager kl. 13.30.

 

VINTERDANS OG TURTRIM i regi av                          60pluss Oslo Idrettskrets.

15-30 trimmere over 60 år møtes hver tirsdag med unntak av ferie perioder.  Målsettingen er å holde kroppen i form og hygge seg sammen.

I perioden november frem til påske danser vi i dagligstuen på seniorsenteret. I sommerhalvåret til ut oktober møtes vi på Huk busstopp kl.11.30.  Alle er velkommen til både turtrim og vinterdansen.

 

HJERNETRIMMEN

BINGO                                                                       Fin start på uken med noen runder bingo. Kanskje tror du det er lett å spille bingo,da kan du komme og prøve. Vil du ha en skikkelig utfordring kan du spille med flere bingobrett på en gang. Vi kan garantere  at det blir hjernetrim.

 

DATAVEILEDNING

I vinter vil vi tilby «En til En» undervisning i bruk av nettbrett/Ipad og smarttelefon. Hver tirsdag fra kl.09.30 vil våre datakyndige frivillige være tilstede og gi «En til En» opplæring i det DU måtte ønske å lære.                                                                       Første kursdag er tirsdag 15. januar.  Det er påmelding.     

 

MAH—YONG                                                              er et firepersonspill med kinesisk opprinnelse. Det spilles med vakre dekorerte brikker. Spillet er morsomt og fin hjernetrim. Opplæring blir gitt.   

 

FREDAGSFILMEN

Fredag ettermiddag kl.12.30 en gang i måneden viser vi film og tar et glass vin med litt snacks etterpå. Kom gjerne med forslag til film.   

 

DEN GODE SAMTALEN

AFTERNOON TEA                                                           Come and join Sara for a cup of tea and an easy going English chat group. You are welcome to listen and, if you want to, join into our lively and interesting conversations.                                                                                                         

FORMIDDAGSKAFFE MED SOGNEPRESTEN

En tirsdag i måneden kan du ta en kaffe sammen med sognepresten Rut Ugland.Vi deler tanker om livet og troen sammen.

 

HERRENES DISKUSJONSKLUBB

I 1989 startet Bygdøy Eldresenter Herrenes diskusjonsklubb. I programmet stod det følgende: «Dette er en klubb for eldre herrer som har sterke meninger og liker en god gammaldags diskusjon». Vi starter opp igjen, 30 år senere, og vil tro vi skal få til noen gode gammaldagse diskusjoner også i 2019. Velkommen onsdag 9. januar kl. 10.30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved

TRENING ER HELSE

Vi har den glede å tilby forskjellige treningstilbud til deg som er bruker av seniorsenteret.

Mandager kl.09.30, kan du trene i kjelleren hos Health Angels på Bygdøhus. Det er tilpasset trening for deg over 50 år.

Fredager kl. 10.15, Gjermunds PILATES for seniorer i regi av Health Angels.

Fredager kl.10.30, er det Tine – Tina trimmen med fokus på å forebygge skader og styrke balansen.


LINEDANCE

Enkle dansetrinn til fengende musikk. Vår Bente er instruktør. Hver mandag kl. 12.15.


INN PÅ TUR                                                                                        Gruer du deg til å gå ut på det glatte føret?  Vi har fått låne idrettshallen til Bygdøhus til våre inneturer. Her kan du gå uten å være redd for å falle på isen. Våre frivillige vil være din følgesvenn etter behov. Litt enkel trening med fysioterapeut og det vil være rom for ulike innfall på veien. Etterpå kan det smake med litt mat i kafeteriaen. Bestill skyss ved behov. Våre frivillige sjåfører henter og bringer gratis på Bygdøy.

Vi starter onsdag 8. januarkl..30 12 og fortsetter til påske