AboutNoen av våre aktiviteter er igang, se nedenfor:  

FOREDRAG PÅ TORSDAGER KL. 12.30

Vi følger regelene til FHI for at du skal føle deg trygg når du kommer til seniorsenteret. Vi har god avstand mellom hver stol og håndsprit ved inngangen til dagligstuen. Det er dessverre ikke mulig å betale med kontanter. Vi ønsker alle veldig velkommen. 

 

TORSDAG 10. JUNI "Kjell Aukrust i 100!» Kjell er en av våre mest folkekjære kunstnere:                  Tegner, forfatter, maler, oppfinner, humorist. v/Ellen Engh, kunstnerisk leder i Aukrust AS. 

 

TORSDAGSMIDDAG

Som et ekstra tilbud kan vi tilby en foredrag- og middagspakke til kr. 150-. Dette inkluderer inngang til foredraget og en god hjemmelaget middag. Foredraget starter kl. 12.30 og middagen kl.14.00. Det blir en fin dag på seniorsenteret med både faglig innhold og god mat.                                                        Påmelding til foredrag og middag må vi ha innen onsdagen før. DET ER BEGRENSET MED PLASS

 

TURER

Vi planlegger å arrangere dagsturene vi ikke fikk gjennomført våren 2020. Vi arrangerer også en ny tur til Kistefos, fordi det var mange som ikke fikk plass da vi reiste dit i mai.  Vi har ikke satt noen datoer enda, men vil komme tilbake til det i mai/juni. Følg med på nyhetsbrevet og oppslag.

 

TUR TIL GAMLEBYEN I FREDRIKSTAD                                                                                           Nordens best bevarte festningsby ligger ved Glommas utløp i Fredrikstad. Gamlebyen består av Bygninger fra 1700-tallet og festningsverk med voller, vanngraver og vollporter fra 1600-tallet. Inngangen til Gamlebyen i Fredrikstad er som en velkomst tilbake til en annen tid. Her er bakken dekket med brostein, gatene er smale, og husene ligger tett i tett. Vi får en guidet tur på området. Lunsj har vi bestilt på Mormors kafè. Pris kr. 400.-. Turen er i regi av Oslo Røde Kors Vestre.

 

TUR TIL LINDERUD GÅRD                                                                                                       Linderud gård er en perle i Groruddalen. Gårdens historie spores tilbake til middelalderen da den fungerte som kirke- og krongods. Linderud gård har også et av landets best bevarte historiske hageanlegg med spennende elementer fra renessansen, barokken, engelsk landskapsstil og funksjonalisme. Vi får en guidet tur i huset og servering av husets mormonsen kake og kaffe. Pris kr. 200.- Turen er i regi av Oslo Røde Kors Vestre.  

 

TRENINGSTILBUD PÅ SENIORSENTERET

TRENING I REGI AV HEALTH ANGELS

Mandager: Helenes seniortrening kl. 09.15 og kl. 10.30

Tirsdager: Junes styreketrening for menn 60+ kl. 11.30

Tirsdager: Helenes senior yoga kl. 13.00   

Torsdager: Junes styrketrening for menn 60+ kl. 10.45  

Fredager: Gjermunds senior pilates kl. 09.00

TENNIS

Vi fortsetter samarbeide med Bygdø Tennisklubb, tennistrener Per Granlund og 60pluss Oslo Idrettskrets, med en seniorgruppe for dem som ønsker å spille tennis på fredager fra kl. 11.00.

BADMINTON, starter til høsten

Vi fortsetter med seniorbadminton på mandager kl. 10.30 i den fine Bygdøhushallen.   

TINATRIMMEN

Fredager kl.10.00 og 11.00 er det Tinatrimmen med fokus på å forebygge skader og styrke balansen. 

BALANSETRENING

I regi av bydel Frogner kan vi tilby balansetrening med fysioterapeut mandager kl. 10.00 og torsdager kl. 10.00. Tilbudet er gratis.  

INN PÅ TUR, starter til høsten

Gruer du deg til å gå ut på det glatte føret? Vi har fått låne idretts- hallen til Bygdøhus til våre inneturer. Her kan du gå uten å være redd for å falle på isen. Våre frivillige vil være din følgesvenn ved behov. Litt enkel trening med fysioterapeut og det vil være rom for ulike innfall på veien. Bestill transport hvis du trenger det. Våre frivillige sjåfører henter og bringer. Etterpå serverer vi suppe i kafeteriaen. Tilbudet er gratis, også transport.  

BASIS YOGA FOR SENIORER MED HELENE FJELL, starter til høsten

Vi arbeider med pust og avspenning, tilstedeværelse, styrke og rolige bevegelser. Vi trener også på å komme opp og ned fra gulvet. Mandager kl. 13.00 og 14.15.

VINTERDANS OG TURTRIM i regi av 60pluss Oslo Idrettskrets. (vinterdansen er utsatt til neste år)

15-30 trimmere over 60 år møtes hver tirsdag med unntak av ferie perioder.  Målsettingen er å holde kroppen i form og hygge seg sammen.

I perioden november frem til påske danser vi i dagligstuen på seniorsenteret. I sommerhalvåret til ut oktober møtes vi på Huk busstopp kl.11.30.  Alle er velkommen til både turtrim og vinterdansen.

 

HJERNETRIMMEN

MAH YONG

Er et firepersonspill med kinesisk opprinnelse. Det spilles med vakre dekorerte brikker. Spillet er morsomt og fin hjernetrim. Opplæring blir gitt.    


SJAKK, starter til høsten

Nyhet. Nå vil vi prøve oss på sjakk. Vi setter opp noen sjakkbrett på mandager kl. 11.00. Har du lyst til å komme? Kanskje vi kan få til en turnering utpå våren? Som inspirasjon får vi besøk torsdag 11. mars av Atle Grønn, kjent som kommentator fra TV-overføringene i sjakk.  

BRIDGE, starter til høsten

Det er veldig hyggelig at noen ildsjeler har tatt opp igjen den gamle Bygdøy bridgeklubb. Den siste torsdagen i måneden kl. 18.00 er det klart for spill og vi ønsker alle bridgespillere velkommen.              For tiden er bridgen satt på vent.     

NYBEGYNNERKURS I BRIDGE, starter til høsten

Det har vært etterspørsel etter nybegynnerkurs i bridge og nå ha Berit Normann sagt seg villig til å undervise de som aldri har spilt bridge før.  Noen fredager utover vinteren og våren er det planlagt kurs.   

DATAVEILEDNINGstarter til høsten

I vinter vil vi tilby undervisning i grupper på fire personer i bruk av Teams og Zoom.  Hver tirsdag fra kl.09.30 vil våre datakyndige frivillige være tilstede. Foreløpig er det ikke mulig med «en til en» undervisning, men vi får se utpå året.                                                                                                Det er påmelding.                                                                                         


                                  

FREDAGSTREFF

JUNI

04.06   Vi inviterer på kake

25.06   Sommerfest med reker, hvitvin og gla’ jazz.

 

KAFÈQUIZ

Kafèquiz er en uhøytidelig konkurranse mellom lag. Vi lager varierte spørsmål om alt fra film, musikk, politikk, natur, historie og om Bygdøy, starter til høsten

FREDAGSFILMEN, starter til høsten

Fredag ettermiddag kl.12.30 ca. en gang i måneden viser vi film og tar et glass vin med litt snacks etterpå. Inngang kr. 70.– for film, vin og snacks. 


DEN GODE SAMTALEN

AFTERNOON TEA

Come and join Sara for a cup of tea and an easy going English chat group. You are welcome to listen and, if you want to, join into our lively and interesting conversations.

FORMIDDAGSKAFFE MED SOGNEPRESTEN

En tirsdag i måneden kan du ta en kaffe sammen med sognepresten Rut Ugland.Vi deler tanker om livet og troen sammen.

 

BESØK PÅ:

FROGNER KINO ANNO 1926, til høsten

Frogner kino ønsker velkommen til fordums prakt anno 1926 i sine historiebærende rom med kinosal, foaje og kafe. Her får vi se gamle norske stumfilmer med levende musikk fra orkestergraven. Som ramme rundt visningen formidles også kinoens utrolige historie. Arrangementet er i  regi av den kulturelle spaserstokken. Med forbehold og dagens situasjon, tirsdag 26. januar. Påmelding.

DET NYE MUNCH MUSEET, til høsten

Våren 2021 åpner nye MUNCH ved Oslos sjøkant, skreddersydd for store kunstopplevelser. Her kan du oppleve mer av Edvard Munch enn noen gang før – på helt nye måter. Det nye museet vil tilby kunst og kultur i 13 etasjer, og inspirere alle til å komme tett på Munchs liv og kunst. For lenge siden booket vi en omvisning i mars 2021 i det nye Munchmuseet i Bjørvika. Nå er åpningen utsatt så da vil vi prøve å få en ny dato.  Følg med på nyhetsbrevet vårt for mere info.                

DEICHMANNS BIBLIOTEK, til høsten

Vi planlegger også et besøk på Deichman Bjørvika som er hele Oslos hovedbibliotek. Seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder for store og små. Kunnskapsrike bibliotekansatte inviterer deg til fordypning, kunnskap og glede - på dine premisser. Velkommen!