AboutFOREDRAG PÅ TORSDAGER KL. 12.30

Vi følger regelene til FHI for at du skal føle deg trygg når du kommer til seniorsenteret. Vi har en meter mellom hver stol og håndsprit ved inngangen til dagligstuen. Det er dessverre ikke mulig å betale med kontanter. Vi ønsker alle veldig velkommen. 

 

TORSDAG 17. SEPTEMBER «Bygdøy rundt i fotograf Anders Beer Wilses fotspor»                               v/Dag Erik Nordlie.


TORSDAG 24. SEPTEMBER I DEMENSUKEN.

"Min mormor var glemsk…» v/Judy Kokkinn

Bygdøy Seniorsenters først daglig leder, erfarte i tenårene frustrasjonen som kan oppstå når samtaleevnen til en nær, eldre familiemedlem er svekket. Dette bar hun med seg. I arbeidet på senteret med noen få personer som utviklet tap av korttidshukommelse og samtaleevne, kjente hun på deres egen og pårørendes fortvilelse når kommunikasjon dem imellom skrantet.                     


TORSDAG 15. OKTOBER 

«Storm i et vannglass – forbudstiden og den norske krigen mot brennevinet» v/ journalist og forfatter Gunnar Kagge


TORSDAG 12. NOVEMBER  «Oddvar Brå» v/Thor Grotaas. Oddvar Brå brakk en stav i VM i Oslo i 1982 og gikk på ski inn i den norske folkesjela. Hvem er han egentlig, odelsgutten fra Hølonda i Sør-Trøndelag, som tidlig i livet bestemte seg for å bli verdens beste langrennsløper. Forfatter Thor Gotaas har skrevet boka om den folkekjære skiløperen. 

                                                      

TORSDAG 3. DESEMBER«Arnulf Øverlands liv og dikting» v/forfatter Øyvind Straume


TORSDAGSMIDDAG

Som et ekstra tilbud kan vi tilby en foredrag- og middagspakke til kr. 150-. Dette inkluderer inngang til foredraget og en god hjemmelaget middag. Foredraget starter kl. 12.30 og middagen kl.14.00. Det blir en fin dag på seniorsenteret med både faglig innhold og god mat.                                                        Påmelding til foredrag og middag må vi ha innen onsdagen før.

 

TURER


TUR TIL KISTEFOS                                                                                                                      Velkommen til Kistefos, Nord-Europas største skulpturpark!Historien til Kistefos startet med det gamle tresliperiet for mer enn 100 år siden. Industrihistorien går igjen som en rød tråd gjennom hele parken, og er uløselig knyttet til Kistefos’ historie. I dag fremstår den som en vakker og beroligende signatur. The Twist, det nye museumsbygget, spent over Randselva som en bro mellom nord- og sørsiden, vil Christen Sveaas visjon om en symbiose mellom industri, skulptur og kunst være komplett. Pris kr. 250.- Turen er i regi av Oslo Røde Kors Vestre. Det er begrenset med plass. Påmelding.               

Tirsdag 22. september. 


TRENINGSTILBUD PÅ SENIORSENTERET


TRENING I REGI AV HEALTH ANGELS

Mandager: Helenes seniortrening kl. 09.15 og kl. 10.30

Tirsdager: Junes styreketrening for menn 60+ kl. 11.30

Tirsdager: Helenes senior yoga kl. 13.00   

Torsdager: Junes styrketrening for menn 60+ kl. 10.45  

Fredager: Gjermunds senior pilates kl. 09.00 og kl. 10.15.

 

TENNIS

Vi fortsetter samarbeide med Bygdø Tennisklubb, tennistrener Per Granlund og 60pluss Oslo Idrettskrets, med en seniorgruppe for dem som ønsker å spille tennis på fredager fra kl. 11.00.


BADMINTON

Vi fortsetter med seniorbadminton på mandager kl. 10.00 i den fine Bygdøhushallen. 

 

TINATRIMMEN

Fredager kl.10.00 og 11.00 er det Tinatrimmen med fokus på å forebygge skader og styrke balansen.

 

BALANSETRENING

I regi av bydel Frogner kan vi tilby balansetrening med fysioterapeut mandager kl. 10.00 og torsdager kl. 10.00. Tilbudet er gratis.

 

INN PÅ TUR

Gruer du deg til å gå ut på det glatte føret? Vi har fått låne idretts- hallen til Bygdøhus til våre inneturer. Her kan du gå uten å være redd for å falle på isen. Våre frivillige vil være din følgesvenn ved behov. Litt enkel trening med fysioterapeut og det vil være rom for ulike innfall på veien. Bestill transport hvis du trenger det. Våre frivillige sjåfører henter og bringer. Etterpå serverer vi suppe i kafeteriaen. Tilbudet er gratis, også transport.

 

BASIS YOGA FOR SENIORER MED HELENE FJELL.

Vi arbeider med pust og avspenning, tilstedeværelse, styrke og rolige bevegelser. Vi trener også på å komme opp og ned fra gulvet. Mandager kl. 13.00 og 14.15.


VINTERDANS OG TURTRIM i regi av 60pluss Oslo Idrettskrets.

15-30 trimmere over 60 år møtes hver tirsdag med unntak av ferie perioder.  Målsettingen er å holde kroppen i form og hygge seg sammen.

I perioden november frem til påske danser vi i dagligstuen på seniorsenteret. I sommerhalvåret til ut oktober møtes vi på Huk busstopp kl.11.30.  Alle er velkommen til både turtrim og vinterdansen.

 

HJERNETRIMMEN

DATAVEILEDNING

I høst vil vi tilby «En til En» undervisning i bruk av nettbrett/Ipad og smarttelefon. Hver tirsdag fra kl.09.30 vil datakyndige være tilstede og gi «En til En» opplæring i det DU måtte ønske å lære. 

PS. Kunne du tenke deg å være frivillig datainstruktør? Ta kontakt med oss.


HOBBYGRUPPEN

Er klar for oppstart. En veldig hyggelig gjeng ønsker flere velkommen. Vi starter onsdag 2. september kl. 10.30 med et planleggingsmøt  

 

MAH YONG

Er et firepersonspill med kinesisk opprinnelse. Det spilles med vakre dekorerte brikker. Spillet er morsomt og fin hjernetrim. Opplæring blir gitt.    

 

BINGO

Fin start på uken med noen runder bingo. Kanskje tror du det er lett å spille bingo, da kan du komme og prøve. Vil du ha en skikkelig utfordring kan du spille med flere bingobrett på en gang. Vi kan garantere at det blir hjernetrim.

 

BRIDGE

Det er veldig hyggelig at vi kan ta opp igjen gamle Bygdøy bridgeklubb. Noen ildsjeler vil sette i gang bridge på siste torsdagen i måneden og ønsker alle bridgespillere velkommen.                                    Vi starter torsdag 24. september kl. 18.00 i dagligstuen. 


FREDAGSTREFF

AUGUST

14.08     Velkommen til en ny sesong

21.08     Kafèquiz

28.08     Vi inviterer på jubileumskake og kaffe   

SEPTEMBER

04.09     Fredagsfilm 

11.09     Kafèquiz

18.09     Vi inviterer på jubileumskake og kaffe     

25.09     Avslutning av NFF— Demensuke

OKTOBER

02.10    Kafèquiz

09.10    Nora—-for swingende!!!, konsert

16.10    Fredagsfilm

23.10    Vi inviterer på jubileumskake og kaffe

30.10    Kafèquiz

NOVEMBER

06.11   Vi inviterer på jubileumskake og kaffe

13.11   Kafèquiz

20.11   Jubileumsfest 40 år

27.11   Julemarked

DESEMBER

04.12   Kafèquiz

11.12   Fredagsfilm

  

KAFÈQUIZ

Kafèquiz er en uhøytidelig konkurranse mellom lag. Vi lager varierte spørsmål om alt fra film, musikk, politikk, natur, historie og om Bygdøy. 

FREDAGSFILMEN

Fredag ettermiddag kl.12.30 ca. en gang i måneden viser vi film og tar et glass vin med litt snacks etterpå.    Inngang kr. 70.– for film, vin og snacks. 

NORA—FOR SWINGENE

Velkommen til en konsert som hyller jenta fra Majorstuen i lave sko, Nora Brockstedt, en av våre mest folkekjære artister gjennom det forrige århundre, og et ekte stykke Norgeshistorie. Konserten er i regi av den kulturelle spaserstokken.

JUBILEUMSKAKE OG KAFFE

Noen utvalgte fredager vil vi invitere på jubileumskake og kaffe. 

BYGDØY SENIORSENTER 40 ÅR

Vi inviterer til jubileumsfest fredag 20. november kl. 12.30. Det blir mimrestund og taler. Det er mange vi vil takke i dag for at det har vært seniorsentertilbud på Bygdøy i 40 år og vi vil invitere spesielle gjester til å være med oss og feire. Det blir enkel servering. 

 

DEN GODE SAMTALEN

AFTERNOON TEA

Come and join Sara for a cup of tea and an easy going English chat group. You are welcome to listen and, if you want to, join into our lively and interesting conversations.

FORMIDDAGSKAFFE MED SOGNEPRESTEN

En tirsdag i måneden kan du ta en kaffe sammen med sognepresten Rut Ugland.Vi deler tanker om livet og troen sammen.

 

ANDRE HYGGELIGE AKTIVITETER

FÅRIKÅLENS DAG

Er alltid den siste torsdagen i september. Vi følger opp tradisjonen og serverer fårikål og tilslørte Bygdøpiker til dessert. Torsdag 24. september. Påmelding.  

OKTOBERFEST

Ingen høst uten Oktoberfest. Vi serverer tyske pølser og øl og apfelstrudel til dessert.                          Torsdag 22. oktober. Påmelding.

JULEMIDDAG

Vi har den glede å arrangere vår tradisjonelle julemiddag  Vi serverer  juletallerken med tilbehør, til dessert serverer vi multekrem. Torsdag 10. desember. Påmelding.

 

 

Copyright © All Rights Reserved