AboutFOREDRAG PÅ TORSDAGER KL. 12.30

Fra i år vil vi tilby foredrag på torsdager kl. 12.30. Inngang kr. 70.–.  


VI STARTER TORSDAG 9. JANAUAR kl. 12.30 

Med besøk av Fabian Stang som vil åpne jubileumsåret med foredraget: «Politikk takk, men ikke snikksnakk»


TORSDAG 30. JANAUR KL. 12.30 «Kronprinsessen og presidenten» v/Trond Norèn Isaksen. Det var knapt noen USAs president Franklin D. Roosevelt så mer tilunder krigen enn kronprinsesse Märtha. Det førte til rykter om en affære, men det folk ikke visste, var at Märtha hadde et hemmelig oppdrag.                       


TORSDAG 27. FEBRUAR KL. 12.30 «Hvor gikk norsk musikk etter Grieg?» v/ Wolfgang Plagge

                            

TORSDAG 19. MARS KL. 12.30 «Arnulf Øverlands liv og dikting» v/forfatter Øyvind Straume


TORSDAG 16. APRIL KL. 12.30 «Hvis Trump blir gjenvalgt, hva hender da?» v/ Per Egil Hegge                          

TORSDAG 7. MAI KL. 12.30 «Fra husmannsplass i Bøverdalen til Hotel Waldorf Astoria i New York»    v/forfatter Lajla Pryser


TORSDAG 28. MAI KL. 12.30 «Storm i et vannglass – forbudstiden og den norske krigen mot             brennevinet» v/ journalist og forfatter Gunnar Kagge


TORSDAG 11. JUNI  KL. 12.30 «Bygdøy rundt i fotograf Anders Beer Wilses fotspor»                        v/Dag Erik Nordlie.  


TURER

TUR TIL GAMLEBYEN I FREDRIKSTAD

Nordens best bevarte festningsby ligger ved Glommas utløp i Fredrikstad. Gamlebyen består av Bygninger fra 1700-tallet og festningsverk med voller, vanngraver og vollporter fra 1600-tallet. Inngangen til Gamlebyen i Fredrikstad er som en velkomst tilbake til en annen tid. Her er bakken dekket med brostein, gatene er smale, og husene ligger tett i tett. Vi får en guidet tur på området. Lunsj har vi bestilt på Mormors kafè. Pris kr. 250.-. Turen er sponset av Oslo Røde Kors Vestre. Tirsdag 5. mai. Påmelding

 

TUR TIL LINDERUD GÅRD

Linderud gård er en perle i Groruddalen. Gårdens historie spores     tilbake til middelalderen da den fungerte som kirke- og krongods.    Linderud gård har også et av landets best bevarte historiske hage-  anlegg – med spennende elementer fra renessansen, barokken, engelsk landskapsstil og funksjonalisme. Vi får en guidet tur i huset og servering av husets Mormonsen kake og kaffe. Pris kr. 100.- Turen er sponset av Oslo Røde Kors Vestre. Tirsdag 26. mai. Påmelding.

 

TUR TIL KISTEFOS                                                                                                                      Velkommen til Kistefos, Nord-Europas største skulpturpark!Historien til Kistefos startet med det gamle tresliperiet for mer enn 100 år siden. Industrihistorien går igjen som en rød tråd gjennom hele parken, og er uløselig knyttet til Kistefos’ historie. I dag fremstår den som en vakker og beroligende signatur. The Twist, det nye museumsbygget, spent over Randselva som en bro mellom nord- og sørsiden, vil Christen Sveaas visjon om en symbiose mellom industri, skulptur og kunst være komplett. Pris kr. 250.- Turen er sponset av Oslo Røde Kors Vestre.               

Tirsdag 16. juni Påmelding.


BESØK PÅ HALVORSENS CONDITORI

Halvorsen Conditori, en institusjon i Oslo beliggende vis a vis Stortinget, ble i 2014 stengt i forbindelse med oppgraderingen av Stortinget. Nå er lokalene klare for konditoridrift på ny. Lokalene er pusset opp til original 1881-stand og det er blant annet bevart et takmaleri, som alene fikk en restaureringskostnad på 4,6 millioner kroner.

Tirsdag 11. februar. Påmelding.

 

FROGNER KINO ANNO 1926

Frogner kino ønsker velkommen til fordums prakt anno 1926 i sine historiebærende rom med kinosal, foaje og kafe. Her får vi se gamle norske stumfilmer med levende musikk fra orkestergraven. Som ramme rundt visningen formidles også kinoens utrolige historie. Arrangementet er i  regi av den kulturelle spaserstokken.

Onsdag 22. januar. Påmelding.

 

BESØK PÅ MUNCH MUSEET

Alt det vi eier— en finale, fire samlinger

denne aller siste finalen før Munchmuseet flytter fra den ikoniske bygningen på Tøyen, får du oppleve et enestående stykke kunsthistorie som strekker seg over nærmere 100 år. Kjente og ukjente perler flettes sammen i en rikholdig utstilling som i tillegg byr på et sjeldent innblikk i arbeidet som foregår bak kulissene.    

Tirsdag 3. mars. Påmelding                                             

 

TRENINGSTILBUD PÅ SENIORSENTERET

Vi er glade for å kunne tilby forskjellige treningstilbud til deg som er Bruker av seniorsenteret. Her er det mulighet for å være med på alt fra dans, tennis, pilates, balansetrening, badminton, kondisjonstrening og styrke, gå en tur i Kongeskogen eller inne i Bygdøhushallen. Flere av treningstilbudene støttes av ekstramidler fra Byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester og 60pluss Oslo Idrettskrets.

 

TRENING I REGI AV HEALTH ANGELS

Mandager: Helenes seniortrening kl. 09.15 og kl. 10.30

Tirsdager: Junes styreketrening for menn 60+ kl. 11.30

Tirsdager: Helenes senior yoga kl. 14.00   

Torsdager: Junes styrketrening for menn 60+ kl. 10.45  

Fredager: Gjermunds senior pilates kl. 09.00 og kl. 10.15.

 

TENNIS

Vi fortsetter samarbeide med Bygdø Tennisklubb, tennistrener Per Granlund og 60pluss Oslo Idrettskrets, med en seniorgruppe for dem som ønsker å spille tennis på fredager fra kl. 11.00.


BADMINTON

Vi fortsetter med seniorbadminton på mandager kl. 10.00 i den fine Bygdøhushallen. 

 

TINATRIMMEN

Fredager kl.10.30, er det Tinatrimmen med fokus på å forebygge skader og styrke balansen.

 

BALANSETRENING

I regi av bydel Frogner kan vi tilby balansetrening med fysioterapeut mandager kl. 10.00 og torsdager kl. 10.00. Tilbudet er gratis.

 

INN PÅ TUR

Gruer du deg til å gå ut på det glatte føret? Vi har fått låne idretts- hallen til Bygdøhus til våre inneturer. Her kan du gå uten å være redd for å falle på isen. Våre frivillige vil være din følgesvenn ved behov. Litt enkel trening med fysioterapeut og det vil være rom for ulike innfall på veien. Bestill transport hvis du trenger det. Våre frivillige sjåfører henter og bringer. Etterpå serverer vi suppe i kafeteriaen. Tilbudet er gratis, også transport.

 

BASIS YOGA FOR SENIORER MED HELENE FJELL.

Vi arbeider med pust og avspenning, tilstedeværelse, styrke og rolige bevegelser. Vi trener også på å komme opp og ned fra gulvet. Mandager kl. 13.00.


VINTERDANS OG TURTRIM i regi av 60pluss Oslo Idrettskrets.

15-30 trimmere over 60 år møtes hver tirsdag med unntak av ferie perioder.  Målsettingen er å holde kroppen i form og hygge seg sammen.

I perioden november frem til påske danser vi i dagligstuen på seniorsenteret. I sommerhalvåret til ut oktober møtes vi på Huk busstopp kl.11.30.  Alle er velkommen til både turtrim og vinterdansen.

 

HJERNETRIMMEN

DATAVEILEDNING

I høst vil vi tilby «En til En» undervisning i bruk av nettbrett/Ipad og smarttelefon. Hver tirsdag fra kl.09.30 vil datakyndige være tilstede og gi «En til En» opplæring i det DU måtte ønske å lære. 

PS. Kunne du tenke deg å være frivillig datainstruktør? Ta kontakt med oss.

 

MAH YONG

Er et firepersonspill med kinesisk opprinnelse. Det spilles med vakre dekorerte brikker. Spillet er morsomt og fin hjernetrim. Opplæring blir gitt.    

 

BINGO

Fin start på uken med noen runder bingo. Kanskje tror du det er lett å spille bingo, da kan du komme og prøve. Vil du ha en skikkelig utfordring kan du spille med flere bingobrett på en gang. Vi kan garantere at det blir hjernetrim.

 

BRIDGE

Det er veldig hyggelig at vi kan ta opp igjen gamle Bygdøy bridgeklubb. Noen ildsjeler vil sette i gang bridge på siste torsdagen i måneden og ønsker alle bridgespillere velkommen.                                    Vi starter torsdag 30. januar kl. 18.00 i dagligstuen. 


FREDAGSTREFF

JANUAR

10.01 Vi inviterer på jubileumskake og kaffe   

17.01 Kafèquiz

24.01 Fredagsfilm   

FEBRUAR

07.02 Kafèquiz

14.02 Fredagsfilm

21.02 Vi inviterer på jubileumskake og kaffe  

MARS

06.03 Kafèquiz

13.03 Fredagsfilm

27.03 Vi inviterer på jubileumskake og kaffe

APRIL

03.04 Påskelunsj VI ØNSKER GOD PÅSKE

24.04 Fredagsfilm  

MAI

08.05 Vi inviterer på jubileumskake og kaffe

15.05 17. mai feiring med barnehagetoget

29.05 Fredagsfilm

JUNI

05.06 Kafèquiz

19.06 St. Hansfeiring med servering av  rømmegrøt. Vi synger kjente sommersanger med den stemmen vi har.

26.06 Sommerfest med reker, hvitvin og gla’ jazz.  

 

KAFÈQUIZ

Kafèquiz er en uhøytidelig konkurranse mellom lag. Vi lager varierte spørsmål om alt fra film, musikk, politikk, natur, historie og om Bygdøy. 


FREDAGSFILMEN

Fredag ettermiddag kl.12.30 ca. en gang i måneden viser vi film og tar et glass vin med litt snacks etterpå.    Inngang kr. 70.– for film, vin og snacks. 

 

DEN GODE SAMTALEN

AFTERNOON TEA

Come and join Sara for a cup of tea and an easy going English chat group. You are welcome to listen and, if you want to, join into our lively and interesting conversations.


FORMIDDAGSKAFFE MED SOGNEPRESTEN

En tirsdag i måneden kan du ta en kaffe sammen med sognepresten Rut Ugland.Vi deler tanker om livet og troen sammen.

 


 

Copyright © All Rights Reserved